Dördüncü Osman

4 Haziran 2010 Cuma

Şiir Finalinin Birincisi Afganistan

Şiir Finalinin Birincisi Afganistan

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl ''aynı dili konuşuyoruz'' sloganıyla sekizincisi düzenlenen ''Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''nın şiir finali, Konya'da yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan şiir finali, Dünya Renkleri Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle devam etti.

12 ülkeden öğrencilerin katıldığı finalin jüri üyeleri, besteci Erhan Güleryüz, sanatçı Uğur Işılak, Mustafa Demirci, şair Serdar Tuncer, Dr. Murat Salim Topaç, şair Mehmet Atilla Maraş, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Dr. İbrahim Demirci ve yazar Cemal Şök'ten oluştu.

Öğrencilerin okuduğu Türkçe şiirler, söylediği şarkılar ve yaptıkları gösteriler beğeniyle izlendi ve uzun süre alkışlandı. Mali'den gelen öğrenciler horon oynadı, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un ''Bülbül'' şiirinden, Abdurrahim Karakoç'un ''Mihriban''ına kadar çok sayıda eseri başarıyla okudu.

Yapılan oylama sonrası ''Mehlika Sultan'' şiiriyle Afganistan'dan Shaira Osmani birinci, ''Bülbül'' şiiriyle Türkmenistan'dan Övezmurat Altıyev ikinci, ''Sana Bana Vatanıma'' isimli şiiriyle de Kırgızistan'dan Mamacakip Kizi Aysuluu üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından verildi.

Şiir finaline, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Samanyoluhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder