Dördüncü Osman

4 Haziran 2010 Cuma

Doğum Günü Pastasını Dünya Barışı İçin Kestiler

Doğum Günü Pastasını Dünya Barışı İçin Kestiler

Türkiye'ye bir haftadır 'Türkçe Bayramı' yaşatan dünya çocuklarının ülkelerine dönmelerine sayılı günler kaldı. Şarkı, şiir ve halk oyunu finallerinin ardından öğrenciler yarın ödül töreniyle olimpiyatları tamamlayacak. Olimpiyat yönetimi, tören öncesinde mayıs ve haziran aylarında doğan çocuklar için doğum günü partisi düzenledi. Öğrenciler, pastayı dünya barışı için kesti.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklar, yarışma maratonunu geride bıraktı. 120 ülkeden gelen 750 öğrenci, 8 gündür Kızılcahamam'da yapılan ön elemeler ile İstanbul, Bursa ve Konya'da düzenlenen final yarışmalarında ter döktü. Şarkı, şiir, konuşma ve yazma gibi farklı kategorilerde Türkçelerini yarıştıran öğrenciler, aralarında Türk geleneksel oyunları, sinema, kukla gösterileri, çiğ köfteli sıra gecesi, konser, masa tenisi, voleybol ve satranç gibi etkinliklerle stres attı. Olimpiyat komitesi ise mayıs ve haziran ayında doğan çocuklar için güzel bir sürpriz yaptı. Öğrenciler için büyük bir doğum günü partisi düzenledi. Farklı ülkelerden 104 öğrenci hep birlikte doğum günü pastasını keserken, yaş günlerini 'iyi ki doğduk' diyerek Türkçe kutladı.

Öğrenciler, olimpiyatlar boyunca birbirinden eğlenceli etkinliklere katıldı. Ebru ve hat sanatlarının yapılışını ilgiyle izlerken, 'Eşrefpaşalılar' filmi, Ertuğrul Erkişi'nin konseri, Atalay Demirci'nin 'ayakta sunum'u, Perişan FM'in tek kişilik gösterisi ile moral depoladı. Dünya çocukları geleneksel Türk oyunlarından yoğurt yeme yarışması, çuvalda yürüme, süngerle su taşıma, mendil kapmaca, kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma ve yakan top gibi oyunlarla doyasıya eğlendi. Zaman zaman Ankara'ya giderek hem devlet büyüklerini ziyaret etti hem de Başkent'in Anıtkabir başta olmak üzere tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Yarışmacılar, Asya Termal Tesisleri'nin termal havuz ve hamam gibi imkanlarından da memnun kaldı. 10 Haziran'da sona erecek Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İbrahim Asalıoğlu/Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder