Dördüncü Osman

11 Haziran 2010 Cuma

Olimpiyat Çocukları Gazeticileri Mest Etti

Olimpiyat Çocukları Gazetecileri Mest Etti

Türkçe Olimpiyatları'na katılan dünya çocukları, İstanbul'da yapılacak kapanış töreniyle Türkiye'ye veda edecek. Öğrenciler, şarkı, şiir ve halkoyunu gösterileriyle yine hafızalara kazındı. Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulunan yarışmacılar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri tarafından da ağırlandı. Gazeteciler, farklı dil, din ve renklerdeki çocukların Türkçesine hayran kaldı.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışan dünya çocukları, Türkiye'de bulundukları süre içinde pek çok televizyon ve radyo kanalına çıktı. Konuk oldukları ana haber bültenleri ve sabah programlarında reytingleri artıran yarışmacılar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcilikleri tarafından da ağırlandı. Gazeteciler, farklı renklerden yüzlerce çocuğu çok sıcak bir şekilde karşıladı. Şiir, şarkı ve skeçlerden oluşan sunumlarıyla maharetlerini sergileyen öğrenciler, büyük beğeni topladı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, dev bir olimpiyat pastası keserek öğrencilere jest yaptı. Gazetenin Urfalı yazarı Bekir Coşkun'un "Urfa türküsü bilen var mı?" sorusu cevapsız kalmadı. Iraklı öğrenci 'Urfa'nın etrafı' türküsünü söylerken Coşkun, "İnanamıyorum, harika bunlar." diyerek uzun süre alkışladı. Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Antep şivesiyle baklavanın nasıl yenileceğini tarif eden öğrenciye, "Antepliyim, senden öğrendim." diye espri yaptı. Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila konuklarıyla ilgili duygularını "Müthiş, bunlar. Türkçeyi çok güzel kullanıyorlar." sözleriyle özetledi. Sabah yazarı Yavuz Donat, öğrencilere gazeteyi bizzat gezdirdi. Gazetede ikram edilen erik ise en çok Kırımlı öğrenciyi sevindirdi. "Annem yeşilken yedirmiyor, giderken bunları yanımda götüreceğim." sözleri sohbete ayrı bir güzellik kattı.

Hürriyet Temsilci Yardımcısı Şükrü Küçükşahin, İdari Koordinatör Barbaros Muratoğlu ve diğer Hürriyet Ankara çalışanları bir öğrencinin seslendirdiği 'Gesi Bağları' parçasını dinlerken hayranlıklarını gizleyemedi. Öğrencilerin bir diğer durağı ise TRT Ankara Radyosu idi. Yapımcılığını Nizamettin Yücel'in yaptığı, Hakan Çelik ve Hafize Okan'ın sunduğu programa konuk olan yarışmacılar, coşkulu şarkı, duygusal şiirleri ve hoş sohbetleriyle radyo başındaki dinleyicilere güzel dakikalar yaşattı.

Misafir öğrencilerin ziyaret ettiği medya organları şunlar: Gazeteler: Zaman, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Bugün, Habertürk, Yenişafak, Star, Yeniçağ, Ortadoğu, Yeniasya, Vakit, Milli Gazete, Türkiye, Radikal. Televizyonlar: STV, Kanal D, Star, CNN Türk, NTV, ATV, Kanal A, Habertürk, Beyaz TV, Bugün, Kanaltürk, Kanal7, TV8, Fox, Kanal 24, TGRT ve TRT Ankara Radyosu.

Ankara / Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder