Dördüncü Osman

11 Haziran 2010 Cuma

Biri Türkçe Biri Bengalce Söyledi

Biri Türkçe Biri Bengalce Söyledi

Dünyanın çocukları, günler haftalar boyunca sevgi dilinde konuştu, sevgi dilinde şarkılar söyledi. Organizasyonun adı 8. Türkçe Olimpiyatları'ydı. Ancak herkesin gözyaşlarıyla izlediği o sahnelerde sadece Türkçe yoktu.

Dünyanın tüm renkleri bir oldu. Sahne adeta bir renk cümbüşüyle doldu.

Türkçe Olimpiyatları sürerken insan olmanın ortak paydalarını keşfetti herkes... Ortak şarkılar dünya çocuklarını ortak duygularla el ele tutuştururken gönüller de buluştu.

Ankara'daki ödül töreninin en çok konuşulan ikilisi ise Senegal'den gelen Farzana ile Sevde Nur oldu. Farzana o meşhur "Üsküdara gider iken" şarkımızı Türkçe, Sevde Nur ise Bengal dilinde seslendirdi.

Sevde Nur, Bangladeş'teki Türk okulunun öğretmenlerinden birinin kızıydı. Farzana da o okulun öğrencilerinden biriydi... Onlar birbirlerinin dünyalarına misafir olurken, o dünyaların dillerini de öğrenmişlerdi.

Dünyanın dört bir yanında açılan okullar sayesinde tüm güzel renkler birbiriyle buluştu. Dünya çocukları olimpiyat sahnesinde seyri doyumsuz bir ebru oluşturdu.

Sesler seslere, diller dillere, güzellikler güzelliklere işte böyle eklendi. Farzana ve Sevde Nur, güzelin güzele eklenerek nasıl çoğaldığını gösterdi. Onlar gibi binlercesi var... Ve bu binlerce çocuk, dünyayı sevgi dilinde buluşturmak için her yıl daha büyük bir coşkuyla bir araya gelmeye devam edecek.

Samanyoluhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder