Dördüncü Osman

4 Haziran 2010 Cuma

Birlikteliğimiz Büyüklere Örnek Olsun

Endonezyalı Abdilaziz, merhum Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' şiirini okudu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, öğrencileri makamında kabul etti. Merhum Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' şiirini Endonezyalı Abdilaziz'den dinleyen Davutoğlu'nun hüzünlendiği görüldü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 8. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri makamında kabul etti. Yaklaşık 15 öğrenciyle tek tek ilgilenen Davutoğlu, çocukların isimlerini ve memleketleri sordu, bazı öğrencileri yanaklarından öptü.

Endonezyalı Abdilaziz İshah'ın okuduğu 'Üşüyorum' şiiri Ahmet Davutoğlu'nu duygulandırdı. Abdilaziz şiiri okurken, Davutoğlu'nun hüznü yüzüne yansıdı. Davutoğlu şiiri okumasından sonra Abdilaziz'e "Allah seni üşütmesin. O şiirin yazıldığı şartlara hiç düşürmesin." temennisinde bulundu.

Süleymaniyeli bir Kürt kızı da Erdem Beyazıt'ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" isimli şiiri okudu. Şiiri büyük bir dikkatle dinleyen Davutoğlu bunun en sevdiği şiirlerden olduğunu belirtti. Sakarya şiirini okuyan Kanadalı bir öğrenci, Davutoğlu'na Afrika'ya ait yerel bir ok-yay hediye etti. Afganistanlı öğrenci de ülkesinin yerel kıyafetini takdir ederken Davutoğlu bunu giyerek teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da bir grup öğrenciyi kabul etti. Bardakoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bir araya gelmeniz insanlık için fevkalade güzel bir örnek. Bahar çiçekleri açtığında insanlar huzurlu ve sevinç dolu olurlar ya; siz de tıpkı bahar çiçekleri gibisiniz. Gözyaşının eksik olmadığı bir dünyada, siz insanlara umut veriyorsunuz. Büyükler bazı heveslere kapılarak çocuklara kötü örnek oluyor. Bu birlikteliğiniz büyüklere de örnek olsun.''

Ankara/Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder