Dördüncü Osman

2 Haziran 2010 Çarşamba

Şarkı Finali İstanbul'da Yapıldı

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI YARIŞMACILARI, SAHNE ARKASINDA BÜYÜK HEYECAN YAŞADI



Bu yıl 8'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, renkli görüntülere sahne oluyor. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali'nin yapıldığı İstanbul ayağını izlemeye gelen binlerce davetli, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda şarkı finalinin başlamasını beklerken, sahne gerisinde de finalde yarışacak öğrenciler arasında hummalı bir çalışma yaşanıyor. Kimi öğrenci şarkı provası yaparken, kimi de heyecanla sıranın kendisine gelmesini bekliyor.



20 ülkeden 750 öğrenciyi buluşturan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması Finali Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlarken yarışmaya ilgi büyük oldu. Binlerce insan spor salonunun koltuklarını doldurdu. Şarkı finalini izlemeye gelenler öğrencilerin sahneye çıkmasını beklerken sahne arkasında da öğrenciler büyük heyecan yaşıyor. Farklı ülkeden gelen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle sahne gerisinde hazırlıklarını sürdürüyor. Finale çıkacak ve performanslarıyla jüriyi etkilemeye çalışacak olan öğrencilere en büyük destek öğretmenlerinden geldi. Öğrencilerini yalnız bırakmayan öğretmenler sahne gerisinde son dakikaya kadar öğrencilerinin hazırlıklarına yardım etti.



Azebaycan Bakü Özel Türk Lisesi'nde öğretmenlik yapan Soner Yıldız 'Bir Fırtına Tuttu' adlı parçayı seslendirecek olan öğrencisi Vahit Nuriyev'den oldukça umutlu. Nuriyev'in finallerde derece elde edeceğini aktaran Yıldız öğrencisine güvendiğini belirtti.


Romanya Köstence Uluslararası Bilgisayar Lisesi'nde Türkçe öğretmeni Sedat Can ise olimpiyatlara öğrencisi Zamfir Gabriel Lucian ile birlikte katılmış. Geçen yıl olimpiyatlardan hemen sonra öğrenci arayışına başladıklarını aktaran Can, olimpiyatlara 5 ay hazırlandıklarını söyledi. Öğrencisinin 'Hatasız Kul Olmaz' şarkısını seslendireceğini aktaran Can şunları söyledi; "Bu şarkıyı zor olduğunu bile bile seçtik. Çok çaba sarf ettik. Öğrencimiz ülkenin dil yapısı itibariyle bazı kelime ve harfleri söylemekte zorlandı. Ayrıca ailesi bize çok yardımcı oldu."


Irak Kerkük'te öğretmenlik yapan Elif Tomokin ise öğrencisi Sara Harbişükür'den oldukça umutlu. Sara'nın sesine uygun şarkıyı seçtiklerini söyleyen Tomokin, Sara'nın şarkıyı en güzel şekilde yorumladığını aktarıyor. Bu yarışma için çok çalıştıklarını belirten Tomokin, öğrencisinin 2 yıldır hazırlandığını aktardı. Olimpiyatlara kendisini müzisyen olan babasının hazırladığını söyleyen Sara ise olimpiyatlardan iyi bir derece ile ayrılacağını umut ettiğini söyledi.

Olimpiyatlara Güney Kore'den katılan Dong Geon Lee ise olimpiyatlara 'Neredesin Ayyüzlüm' parçasıyla katılıyor. Hafta sonları Türkçe Kültür Merkezi'nde Türkçe öğretmenliği yaptığını belirten Dong'un öğretmeni Şinasi Alpago ilk zamanlar bazı sesler Korece'de olmadığı için zorlandıklarını söyledi. En büyük desteği Türkiye sevdalısı olan ailesinden aldıklarını aktaran Alpagon, Dong'un ailesine teşekkür etti. (CİHAN)

ŞARKI FİNALİ BAŞLADI

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 8. si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali, İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda başladı.


Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Vatan Şaşmaz'ın yaptığı finalin başında İskenderun'daki hain saldırına ve İsrail'in insani yardım gemilerinde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. Hükümet üyelerinin terör saldırısı ve İsrail'in insani yardım gemilerine yaptığı kanlı baskın sebebiyle Ankara'daki yoğun mesaisi yüzünden katılamadığı törene İstanbul'un yeni Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, eski Milli Futbolcu Hakan Şükür, sanatçılar Halil Ergün, İzel, İclal Aydın, Mustafa Ceceli, Zekai Tunca, Burak Hakkı, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Şükrü Akalın, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, TRT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Zeynel Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YAKALARA SİYAH KURDELA TAKILDI

Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali açılışında İskenderun'da önceki dün gerçekleştirilen hain saldırıda şehit edilen askerler ve İsrail'in İnsani Yardım gemilerine saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılan vatandaşlar her iki olayda şehit olanlar anısına siyah kurdela taktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören Dünya Sazendeleri adlı gösteri ile devam etti.



Ardından şarkı finalinde yarışacak dünyanın çeşitli ülkelerinden çocuklar sahneye çıktı. Sahne alan çocukların da İskenderun saldırısı ve İnsani Yardım Gemileri'ne yapılan saldırı dolayısıyla siyah kurdela takması dikkat çekti.



Tören şarkı finalinde yarışan öğrencilerin parçalarını seslendirmesiyle devam ediyor.



(SAMANYOLU HABER- CİHAN )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder