Dördüncü Osman

17 Ekim 2009 Cumartesi

IV.Osman'dan Yıldırım'a Öğüt

IV. Osman'da rol alan Cavit Çetin Güner; “Polis dizisinde oynasam da silahtan hiç hoşlanmıyorum, umarım kimseyi silah özendirmiyoruzdur” diyor.

Osmanlı estetiğine ve tarihine hayran komiser Osman ve teknoloji düşkünü genç polis memuru Yıldırım'ın maceralarını konu edinen IV. Osman sezonun sevilen dizileri arasında yerini aldı. Samanyolu Televizyonu'nda ekrana getirilen dizinin başrollerini Reha Özcan ve Cavit Çetin Güner üstleniyor. Birbirine zıt karakterlerdeki iki polisin maceralarını geçmişin izlerine de değinerek anlatan IV. Osman, Osman ve Yıldırım'ın yaşadıkları cinayetlerin perde arkasını aralamaktaki uyguladıkları farklı yöntemleri, tarihsel olaylara yapılan göndermeler ile izleyicilere eğlenceli vakit geçirtiyor.

Annem, Hayat Bilgisi, Yalancı Yarim ve Kapadokya Düşleri dizilerinde de rol alan genç oyuncu Cavit Çetin Güner, IV. Osman'da heyecanlı polis Yıldırım'ı canlandırıyor. Güner bu projeyi kabul etmesindeki en büyük payın Reha Özcan olduğunu söylüyor. Ekipte Özcan'ın olduğunu öğrenince teklifi kabul ettiğini söyleyen Güner, dizideki Yıldırım karakterinin kalbi temiz, heyecanlı çaylak bir polis olduğunu söylüyor.

KOMEDİ VE MACERA İÇ İÇE

Komedi ve maceranın iç içe olduğu dizide yaşanan olayların tarihi bir anlatımla sunulduğunu belirten Güner, “Her bölümde ayrı bir hikaye anlatılıyor. Komiser Osman da olaylarla ilgili Yıldırım'a öğüt niteliğinde örnekler veriyor” diyor. Güner, daha önce rol aldığı dizilere göre aksiyon sahnelerinin fazla olduğu IV. Osman'da Yıldırım ile farklı bir karakteri canlandırdığını söylüyor. “Polis dizisinde oynasam da silahtan hiç hoşlanmıyorum” diyen oyuncu “Umarım kimseyi silahlanmaya özendirmiyoruzdur” şeklinde konuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder