Dördüncü Osman

13 Eylül 2009 Pazar

Dördüncü Osman Çok Güldürecek

Biri estetik ve tarihe meraklı, diğeri teknoloji düşkünü iki polisin yaşadıklarını konu alan Samanyolu'nun iddialı dizilerinden 'Dördüncü Osman'ın çekimleri başladı. Olayları çözmeye çalışan iki polis, aralarında yaşanan komik olaylar ve senaryoyu açmak ve olaylara yön vermek için diziye dahil olan gazeteci kız...

Caferağa Medresesi'ndeki çekimlerde bir araya gelen oyuncular Reha Özcan (Osman), Cavit Çetin Güner (Yıldırım) ve Begüm Şahin (Nilüfer), projenin diğer polisiye dizilerinden çok farklı olduğunu düşünüyor. 'Dördüncü Osman'ın benzerlerinden farkı ne?' sorusuna verilen cevap ise hep aynı oluyor: "Bütün cinayetler Osmanlı tarihiyle çözülüyor." Bu yönüyle benzerlerinden ayrılan dizi için ciddi bir hazırlık dönemi geçirilmiş. Bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından senaryo oluşturulmuş. Dizide 'Dördüncü Osman' lakaplı Reha Özcan'ı (Osman) projeye çeken ise ilgi çekici ve uç noktalardaki karakterler olmuş.

CİNAYETLE TARİH İÇ İÇE... Dizide iki polis arasındaki komik olaylar anlatılmıyor sadece. Osman, cinayetleri tarihten ve geçmişteki tecrübelerden yararlanarak çözerken; Yıldırım, saflığı ve doğallığıyla yeniyetme bir polis görüntüsü sergiliyor. Aslında onun da bu işe ihtiyacı yok. Ailesi zengin ve oğullarının polis olmasını istemiyorlar. Ancak o polislik aşkıyla yanıyor. Bir de cinayetleri çözme aşkıyla tabii... Tecrübeli polis ile genç polisin birlikteliğinden doğan zıtlıkların yanında dizide özellikle tarihle ilgili önemli bilgiler veriliyor. Pek çok kanalda benzer dizilerin yayınlandığını doğrulayan yönetmen Gül Güzelkaya, bir konunun altını çiziyor: "Asla Osmanlı tarihi gibi algılansın istemiyoruz. Bu, bir cinayet dizisi. Farkı, biz bunları tarihten olaylarla daha soft bir şekilde aktarıyoruz. Hem de tamamen tarihten notlarla..." Çekimleri İstanbul'un farklı mekânlarında gerçekleştirilen dizinin ekim ayı başında ekrana gelmesi planlanıyor.

Dördüncü Osman Dizi Ekibi


Hazal Kadak (Osman'nın kızı Hilal)


Osman'nın kızı rolünde.Üniversite öğrencisi.

Dördüncü Osman Dizi Ekibi


Filiz Taçbaş ,Doktor Neriman rolüyle 4.Osman dizisinde rol alacak.


Neriman doktor,Osman'ın aşık olacağı kadın rolünde.

Osman'ın karısı Beyza yıllar önce vefat etmiş ve Osman uzun yıllar sadece kızıyla beraber yaşayan biri. Kızının ismi Hilal.

10 Eylül 2009 Perşembe

Dördüncü Osman Dizi Ekibi


Begüm Şahin(Nilüfer)


Doğum tarihi: 10.02.1984

Doğum yeri: Ankara

Eğitimi: Ankara Ekin Tiyatrosu

Film:Bizim Evin Halleri----Rüya Ulusoy(2008)


Dördüncü Osman dizisinde gazeteci olarak rol alacak...

Dördüncü Osman Dizi Ekibi




21 şubat 1986 da istanbul'da doğdu. annesi ev hanımı babası şofördü. Annesi Rize babası Bursalı. İki yaş büyük bir ağabeyi, altı yaş küçük bir kız kardeşi var. Eğitime ziya paşa i.ö. okulunda başlayıp, kurtuluş lisesiyle devam etti. Lise hayatı orta öğretimdeki gibi mutlu geçmemişti.


Kanser olan annesini kaybetti (2000), derken sınıfta kaldı (2001) liseyi bitirdikten sonra mimar sinan üni. konservatuar fak. tiyatro böl. öğrencisi oldu (2003)çalışmaya altı yaşında su satarak başlamıştı. Daha sonra komilik, tezgahtarlık, pastanelerde çıraklık ve gece bekçiliği, ekmekçi çıraklığı hatta yağ ve un toptancısında hamallık dahi yaparak okul harçlığını kazandı.

2009 - Kapadokya Düşleri

2008 - Talih Kuşu : Mete

2007 - Annem : Eymen

2006 - Yalancı Yarim : Ümit

2003 - Hayat Bilgisi


OsmanYıldırım karakteri teknoloji düşkünü, esprili genç bir polis memuru.

Dördüncü Osman Dizi Ekibi




1965’de Bingöl’de doğdu.1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ nı bitirdi.1986-87 sezonunda Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda aileye katıldı.1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosuna atandı.

1992-93 sezonunda İstanbul keşmekeşinden tiyatro yapabilmek için Antalya’ya kaçtı. Akdeniz Üniversitesinin Tiyatro kulübüyle Sevgili Doktor, Küçük Prens oyunlarında rejisör olarak çalıştı.Ayrıca Büyükşehir Belediye Tiyatrosunda Cimri, Devlet tiyatrosunda ise Vahşi Doğa ve Külkedisi adlı oyunları yönetti.
Oynadığı bazı oyunlar; “Kadı Mahmud ile Yezida, Taziye Geyikler Lanetler, Ağıt, Danton’ un Ölümü, Söz Veriyorum, Akide Şekeri, Guguk Kuşu, İki kişilik Hırgür, Vahşi Doğa, Külhanbeyi Operası, Aslan Asker Svayk, İki Kişilik Hırgür, Topor-Parti, Androcles ile Aslan, Nemrut.” Halen Antalya Devlet tiyatrosunda görev yapmaktadır. Osman karakteri Osmanlı estetik ve tarihine hayran bir polis.